Aplicació dels jocs a l’aula

Benvinguts a les nostres “Fitxes per a l’aula”. Que vagi per endavant que el simple fet de jugar ja produeix prou conseqüències agradables al jugador, i que a hores d’ara tots coincidim que el joc fomenta per si mateix aspectes com la relació social, el concepte d’igualtat o l’acceptació del triomf i la derrota.

Però a Devir volíem fer un pas més enllà i, sabent l’interès que desperta entre el personal docent i en diversos col·lectius professionals l’aplicació del joc com a dinamitzador, corrector o potenciador de competències lectives, o no, hem volgut ajudar-vos desenvolupant les nostres “Fitxes per a l’aula”, que esperem que us agradin i us siguin útils.

Amb la col·laboració de la nostra psicòloga de capçalera, Núria Guzmán, estem analitzant cadascun dels nostres jocs tenint en compte les competències clau que treballen, l’etapa educativa i els cursos als quals poden anar destinats, quines habilitats es desenvolupen, les intel·ligències múltiples i l’atenció a les necessitats educatives.

Esperem que aquestes fitxes us ajudin a triar el material adequat per a cada nen, grup o família amb la qual esteu descobrint l’ús del joc modern aplicat a la formació, el diagnòstic o la sociabilitat.

De totes maneres, estimats jugadors, aquí podreu trobar sobretot diversió. Recordeu que un joc no ha de ser obligatori, seriós o finalista. En termes medicinals, diríem que un joc no és mai un antibiòtic, en tot cas, són vitamines.

Ens jugem!

1, 2, 3! Pica paret! Fitxa pedagògica
Amanida de paneroles Fitxa pedagògica
Catan Fitxa pedagògica
Coc-coc-coccorococ Fitxa pedagògica
Dino Race Fitxa pedagògica
El laberint màgic Fitxa pedagògica
Fila Filo Fitxa pedagògica
L’ escala embruixada Fitxa pedagògica
Sopa de paneroles Fitxa pedagògica