Autors, dissenyadors i il·lustradors

 1. klaus-teuber
  devirpedia, autors
  Klaus Teuber

  Arribes a Catan. El teu petit grup el formen dones i homes valents i esperançats. Havíeu sentit a parlar tantes vegades de la rica illa de Catan...

 2. jason-matthews-ananda-gupta
  devirpedia, autors
  Jason Matthews & Ananda Gupta
  És possible trobar els autors de jocs de més prestigi a LinkedIn, la gran xarxa mundial de perfils professionals? 
 3. donald-x-vaccarino
  devirpedia, autors
  Donald X. Vaccarino
  David Parlett és una de les persones més especials del joc de taula contemporani, pels seus jocs (entre els quals destaca La liebre y la tortuga, que va guanyar el primer Spiel des Jahres el 1979),...

Mecàniques

 1. card-driven
  mecàniques de joc, devirpedia
  Card Driven

  Aquest tipus de mecànica acostuma a estar vinculat a un cert tipus de jocs de guerra o wargames. Es tracta de l’ús de cartes per fer una o altra acció.

 2. taules-de-combat
  mecàniques de joc, devirpedia
  Taules de combat

  Les taules de combat s’utilitzen en molts jocs bèl·lics per determinar el resultat d’un combat. Acostumen a acompanyar-se de llançament de daus. Aquestes taules permeten...

 3. diplomatic
  mecàniques de joc, devirpedia
  Diplomàtic

  Als jocs diplomàtics moltes decisions es prenen parlant, discutint, prometent o teixint aliances amb els nostres rivals.

 1. catan
  famílies de jocs, devirpedia
  Catan

  Parlar dels Colons de Catan és parlar del joc de taula modern més famós, més venut i més jugat del món. Els Colons de Catan, o Catan a seques, ha estat la porta d’entrada de molts de nosaltres als jocs de taula del tipus eurogames.

 2. carcassonne
  famílies de jocs, devirpedia
  Carcassonne

  Aquells que han tingut la sort de jugar al Carcassonne han volgut repetir: sense excepcions. És el joc que ha dut la col·locació de rajoles i la creació d’un mapa conjunt a l’excel·lència.

 3. codi-secret
  famílies de jocs, devirpedia
  Codi Secret

  En l’univers dels jocs de taula de vegades apareix un autor que captiva per igual públic i crítica gràcies a la mecànica i al disseny dels seus jocs.

Reflexions

 1. la-necessitat-de-traballs-academics
  reflexions, devirpedia
  La necessitat de treballs acadèmics sobre els jocs de taula

  Ha estat estudiat a fons per les humanitats la importància del joc dins de la construcció dels homes com a éssers socials?

 2. esser-huma-social-per-naturalesa
  reflexions, devirpedia
  L’ésser humà és social per naturalesa

  De cara a buscar algunes de les causes objectives que responguin a l'auge estratosfèric que el mercat dels jocs de Mesa han experimentat en els últim anys, Joaquim Dorca opta per una explicació social.

 3. jocs-de-taula-un-mercat-en-expansio
  reflexions, devirpedia
  Jocs de taula: un mercat en expansió

  Joaquim Dorca, actual CMO de Devir, és una de les persones més vinculades als jocs de taula de la indústria espanyola i catalana. El seu coneixement d’un mercat que ha ajudat a aixecar és molt ampli i per això les seves reflexions són especialment pertinents.

Tipus de jugador i Situacions de joc

 1. Barbacoa-amb-col·legues
  situacions de joc, devirpedia
  Barbacoa amb col·legues

  La situació és la següent: amics, cervesa, aire lliure i sol. Uns amics us han convidat a una barbacoa i t’han encarregat que portis algun “d’aquells jocs”...

 2. iniciant-els-menuts
  situacions de joc, devirpedia
  Iniciant els menuts

  Des que som pares tots els jugadors tenim un anhel: que els nostres fills siguin tan aficionats com nosaltres als jocs de taula i de rol. Per tots vosaltres, tenim un pla.

 3. sol-a-casa
  situacions de joc, devirpedia
  Sol a casa

  No tens temps, però saps què tens? Moltes ganes de jugar. Menys d’una hora és la clàssica situació que acostuma a passar quan s’acaba un joc més llarg...