Perepau Llistosella

Psicòleg, docent i creador de jocs en la intimitat fins que amb 40 anys ja fets es presenta al concurs de creadors de Granollers. No el va guanyar, però va ser el principi de la seva conversió en un dels autors més representatius de la nostra geografia abans que els jocs de taula entressin en aquesta era de creixement.

Gardens és el primer títol de Perepau que publiquem a Devir. Un joc de llosetes amb què formarem parterres mentre barrem el pas als nostres contrincants. Orientant les llosetes amb certa previsió i col·locant els nostres jardins en punts crucials, Gardens ofereix al jugador una interessant càrrega estratègica i una determinant interacció que, encara que no ho sembli, en té ben poc de subtil. Conjuntament amb la nostra edició, llicenciem Kosmos, la seva edició per al mercat alemany.

Després de fer-nos càrrec del catàleg d'HomoLúdicus, editem 1, 2, 3, un joc de memòria i agudesa visual per als més petits. Un jugador agafa una quantitat de bestioles i els deixa anar a certa alçada sobre una taula perquè caiguin sense ordre ni concert. La resta de jugadors mira com ha quedat la disposició dels animalets i tanca els ulls; ara, el jugador actiu juga una carta de la seva tirada en què decideix què fer (moure'n un de lloc, intercanviar, afegir-ne un, treure'n un altre...) i amb quin tipus d'animal.Els rivals obren els ulls, el jugador actiu diu què ha fet però no amb quin animal. És hora de recordar la disposició inicial i endevinar. Pots augmentar la dificultat no dient ni què has fet ni amb quin animal.

Aquest és un d'aquells títols en els quals una criatura pot vèncer un adult en grau d'humiliació.

Tant d'afany, no només com a dissenyador, sinó com a editor agosarat, l'han dut a ser guardonat per diversos dels seus títols, entre ells el prestigiós premi de la Ludothèque de Boulogne-Billancourt el 2008. Aquell mateix any va tornar a presentar-se a Granollers i en aquesta ocasió va guanyar. Topoum és el seu títol més guardonat amb el premi Corona Lúdica i el JT@ el 2017 i, no cal dir-ho, el premi Un Jamón al millor joc no devirià al DevirFest del 2016.

Un detall poc conegut d'en Perepau és que el seu primer joc, Kenta, va sortir gràcies al finançament del micromecenatge a Espanya. Encara no existien les plataformes de finançament col·lectiu i ho va fer tot mitjançant correus electrònics i amb una part de la producció força artesanal.

"Generalment, la inspiració m'arriba d'un problema irresoluble que jo mateix em plantejo".